Новости од индустријата

Безбедна употреба на Dock Leveler

2021-05-25

Пред работа, проверете ја локацијата за товарење и истоварување и условите на патот, отстранете ги околните пречки и осигурете се дека работата е завршена во безбедна средина. При утовар и истовар на објектите мора да се користи отскочна даска за да се изгради мост, треба да се избере и да се инсталира цврсто отскочна даска со висока јачина и добар квалитет.


Користената машинерија и приклучокот треба да се проверат пред работата. Доколку се оштетени, машините и прицврстувачот треба да се поправат пред да се користат. Кога работите со товарење и истоварување и подигнување на товарниот мотор, подножјето треба да ги почитуваат соодветните безбедносни процедури за работа и соодветните прописи.


Треба да се обрне внимание на рачно вчитување и истоварување со употреба на прицврстувач: 1. Со предметите треба да се постапува внимателно, а забрането е кршење. 2. Кога повеќе луѓе носат стока во исто време, тие мора да дејствуваат координирано и да бидат насочени од посветена личност за да спречат повреди на рацете и нозете. 3. Кога користите спојник за полнење и растоварување на камионот, никој не смее да биде дозволен на местото каде што тешките предмети може да се спуштат надолу. 4. Кога користите dockleveler за носење тешки предмети, треба да се даде упатство за специјално лице да спречи негово тркалање, а ролерите треба да бидат поставени за да се спречи ролерите да ги притискаат рацете. 5. При товарење и истоварување на запаливи и експлозивни материјали, строго е забрането носење кибрити, запалки и пушење за време на работата. Носете заштитна опрема при товарење и истоварување на токсични и прашливи материјали. 6. При товарење и истоварување купови стока, спречувајте стоката да се сруши и да повреди луѓе. 7. По полнењето на возилото, возилото треба да биде цврсто запечатено и треба често да се проверува за лабавост за време на патувањето. Предметите треба да бидат наредени уредно по истоварувањето.

X
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept